Wonen

17-02-2019

Maandag (18-02-2019) gaat we het eindelijk (volgens ons een jaar te laat!) hebben over de Sliedrechtse invulling van de Woonvisie Drechtsteden.

Tijdens een beeldvormend overleg krijgt de raad van onderzoeksbureau RIGO uitleg over de woningvraag in Sliedrecht. Daarna is er voor stakeholders (zeg maar mensen die er verstand van kunnen hebben), raadsleden en overige aanwezigen gelegenheid voor het stellen van vragen en ruimte voor discussie. Met wat hij maandag te horen krijgt, gaat het college aan de slag om plaatselijke plannen voor te bereiden, zodat de gemeenteraad er net voor a.s. zomervakantie over kan beslissen.

PRO Sliedrecht heeft de Woonvisie al grondig doorgespit en met geïnteresseerden uit ons dorp (inderdaad ook met stakeholders, raadsleden en “gewone” inwoners) een aantal kaders geschetst.

Geïnteresseerd? https://www.prosliedrecht.nl/nieuws/woonvisie/

 

Via een ingezonden brief (op Sliedrecht24) heeft wethouder Spek een aantal mensen, die eerder via Sliedrecht24 hun zorg (of zelfs ongenoegen) uitten over de Sliedrecht bouwplannen en het uitblijven daarvan, uitgenodigd om mee te doen aan het overleg komende maandag.

Prima zet. Ik hoop ook echt dat velen van deze kans gebruik gaan maken. Niet even een stukje achter te computer typen, maar je echt verdiepen in de inhoud.

 

Onze fractie heeft zich voorgenomen vooral te luisteren, maar onszelf een beetje kennend, zullen we het niet kunnen laten toch wat vragen te stellen.

 

Zo ben ik wel benieuwd waarom als er nog kleine stukjes bouwgrond in ons dorp zijn (en eigendom van de gemeente) er gesproken wordt met projectontwikkelaars (dus koopwoningen) en niet met Tablis Wonen (dus huurwoningen).

Ook willen we wel weten waarom er – in tegenstelling tot vorig jaar – zonder de raad daarin vooraf te kennen tegen Tablis Wonen is gezegd dat er sprake moet zijn van een stand-still principe (niet meer sociale woningen dan per 01-01-2016 aanwezig waren).

Tot slot is de fractie erg benieuwd naar de vorderingen in het overleg met Hardinxveld-Giessendam. In de Sliedrechtse structuurvisie (2013 door de gemeenteraad vastgesteld), staat (o.a.) dat is afgesproken “dat we als gemeente Sliedrecht voor de periode na 2020 voor woningbouw een beroep kunnen doen op de gronden in het `Oog` bij Hardinxveld-Giessendam”.

Nu zullen onze collega’s van de SGP/CU dat wel weer een historische uitweiding vinden en daar houden ze niet van werd nog eens duidelijk gezegd bij het afscheid van wethouder Tanis.

Maar ja … we hebben dat wel met elkaar besloten.

Benieuwd trouwens wie zich die afspraak nog herinnert?

Zelf controleren? https://www.sliedrecht.nl/sliedr/up1/ZujarmwIaD_Structuurvisie_Sliedrecht_2020.pdf

En dan op pagina 18 en 19.

 

Gerrit Venis

 

  


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Wonen