Onderzoek naar uitbreiding capaciteit Sliedrechtse begraafplaats

07-02-2019

PRO Sliedrecht is al langere tijd voorstander van het uitbreiden van de huidige begraafplaats ten opzichte van het aanleggen van een nieuwe begraafplaats op een locatie buiten het centrum. Hierbij is onder andere de bereikbaarheid voor inwoners die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld openbaar vervoer, belangrijk voor ons.
Toen ons raadslid Gerrit Venis in 2016 voorstelde om te onderzoeken of het mogelijk is om de huidige begraafplaats uit te breiden in noordelijke richting tot aan het pad langs de rijksweg, werd dit idee nog net niet met veel hoon weggelachen.
Het zal dan ook geen verrassing zijn dat wij verheugd zijn over het voorstel van het college om te onderzoeken wat hierin de mogelijkheden zijn.

De huidige begraafplaats is in onze ogen niet alleen een plek om overledenen te bezoeken en herdenken, het is ook een stukje Sliedrechtse cultuur en historie.
PRO Sliedrecht ziet kansen om hier in de nabije toekomst meer mee te doen, zoals informatieve rondleidingen over het oudste deel van de begraafplaats, welke valt onder funerair erfgoed. In onze visie zou dit bijvoorbeeld aangevuld kunnen worden met bordjes waarop informatie staat over de verschillende soorten bomen, ander voorkomend natuur, et cetera.

Een begraafplaats, ónze begraafplaats, is gemeenschappelijk goed en hoort wat ons betreft een centrale plek te zijn die voor iedereen goed bereikbaar is. Als we dat met dit plan blijvend kunnen realiseren, heeft het college zeker onze steun.

Op de website van de gemeente Sliedrecht verscheen pas geleden een duidelijke animatie waarin de plannen worden uitgelegd. Uiteraard hopen wij dat dit het begin is van een duidelijke communicatie richting alle inwoners, zodat voor iedereen duidelijk is wat de toekomst is van dit gezamenlijke stukje Sliedrecht.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Onderzoek naar uitbreiding capaciteit Sliedrechtse begraafplaats