Weekmarkt naar de Kerkbuurt?

10-04-2019

In 2015 heeft het college onderzocht welke mogelijkheden er waren om de weekmarkt, die elke woensdag op het Burgemeester Winklerplein wordt gehouden, te verplaatsen naar de omgeving van de Kerkbuurt. In reactie daarop hield toenmalige nieuwspagina SliedrechtVandaag.nl een poll onder de Sliedrechtse inwoners. Van de stemmers was 60% voorstander van het idee om de markt nieuw leven in te blazen op de Kerkbuurt.

Hoewel de winkeliers op de Kerkbuurt overwegend positief waren over dit voorstel, was het plan destijds niet uit te voeren vanwege ruimtegebrek, omdat de weekmarkt bijdraagt aan de omzet van de winkeliers op het Burgemeester Winklerplein en omdat de marktkooplieden graag op de huidige locatie wilden blijven.

Maar wat als de rechtbank in haar uitspraak oordeelt dat Kerkbuurt-Oost toegankelijk kan worden gemaakt voor autoverkeer? Zou het dan een idee zijn om dit plan nog een keer te onderzoeken met Kerkbuurt-Oost als doel, zodat de markt een verlengde wordt van de winkelstraat? Zou dat een oplossing kunnen zijn voor de leegloop op de Kerkbuurt en de steeds verder krimpende markt?

PRO Sliedrecht hoort graag hoe u hierover denkt!


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Weekmarkt naar de Kerkbuurt?