PRO Sliedrecht dient amendement in over winkeltijden

28-11-2018

Gisteravond heeft de Sliedrechtse raad besloten over de nieuwe winkeltijdenverordening. In het College UitvoeringsProgramma staat (onder andere) dat winkels boven de A15 en supermarkten met een oppervlakte groter dan 500 m2, vanaf 1 januari 2019 de ruimte krijgen om open te gaan op een feestdag, mits deze niet op zondag valt. Denk dan aan bijvoorbeeld Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag of Tweede Kerstdag.

PRO Sliedrecht heeft er voor gepleit om deze regeling dit jaar al in te laten gaan, zodat de winkeliers voor wie deze regel geldt, deze kerst al open kunnen als zij dit willen en niet hoeven te wachten tot volgend jaar.

Samen met de VVD en de PvdA hebben wij gisteravond een amendement ingediend waarin we deze aanpassing voorstelden en dit is unaniem aangenomen door de raad.

Zoals ons raadslid Maria Stam gisteren in haar woordvoering zei over de nieuwe regeling: 
De mening van PRO Sliedrecht zal ondertussen bekend zijn; wij vinden dat Sliedrechtse winkeliers best meer vrijheid mogen krijgen wat betreft de keuze wanneer zij open of dicht willen. Maar voordat we de Zevenmijlslaarzen aantrekken, moeten we eerst een paar voorzichtige verkennende stappen zetten. 
Dit is wat ons betreft een mooie eerste stap en het onderzoek dat het college gepland heeft voor de tweede deel van deze termijn (over koopstromen en de gevolgen van eventuele verdere openstelling) is een goede tweede stap. Daarna kunnen we verder praten, omdat dan als het goed is ook beter in kaart is gebracht waaróver we nou precies praten.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
PRO Sliedrecht dient amendement in over winkeltijden