Nieuwe ronde, nieuwe kansen

12-11-2018

Wij Sliedrechters zijn een raar volkje. Op internet schreeuwen we vanachter onze tablets en smartphones dat er van alles niet naar onze zin gaat. Dat gemeenteraadsleden nietsnutten zijn en dat ‘de gemeente’ niet naar inwoners luistert.

 

Maar als er dan een klankbordgroep wordt opgericht voor een belangrijk onderwerp dat ons allemaal aangaat, bijvoorbeeld ‘wonen’, zijn de mensen die zich hiervoor aanmelden op één hand te tellen. En als deze klankbordgroep vervolgens een rapport opstelt met een advies over woningen in ons dorp en input vraagt vanuit de dorpsgenoten, laat vervolgens niemand iets van zich horen. Terwijl ondertussen complete Facebookpagina’s worden volgekalkt met voornamelijk ongefundeerde uitspraken.

 

Ik begrijp dat niet iedereen tijd of zin heeft om zich actief met de politiek bezig te houden. Maar als iemand een stellige mening heeft over een bepaald onderwerp en er komt een kans om hierover mee te praten en invloed uit te oefenen, is het ontzettend jammer als hier geen gebruik van wordt gemaakt. Dit geldt overigens niet alleen voor het onderwerp ‘wonen’, maar voor zoveel onderwerpen waarvoor de gemeente om de mening van inwoners vraagt.

 

Gelukkig biedt PRO Sliedrecht een herkansing! Voor ons nieuwe initiatief ‘Dorpspraat’, zoeken we inwoners die samen met ons in een werkgroep willen gaan kijken hoe we de inwoners nóg meer kunnen betrekken, zodat zij eerder en bij meer beslissingen van het gemeentebestuur kunnen meepraten. Met andere woorden; geen excuus meer om achteraf te mopperen dat de gemeente niet luistert naar haar inwoners.

Via secretariaat@prosliedrecht.nl kunt u zich aanmelden o.v.v. ‘Werkgroep Dorpspraat’.

Tot snel!


Maria Stam

Raadslid PRO Sliedrecht


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Nieuwe ronde, nieuwe kansen