Mondelinge vragen: Zwemles regeling in Corona tijd

30-11-2021

PRO Sliedrecht stelt mondelinge vragen 

Fractievoorzitter Mark Verheul stelt vanavond tijdens de oordeelsvormende vergadering een 4-tal mondelinge vragen aan het college over de zwemlesregeling. 
Recent heeft onze fractie een mailwisseling ontvangen tussen een medewerker van Optisport en een inwoner over de consequenties bij het tijdelijk stoppen van het lessen door de gevolgen van de corona maatregelen zoals bijvoorbeeld niet in het bezit zijn van de verplichte QR-code of ziekte. Bij een afwezigheidspercentage van 10% van de lessen zou de regeling komen te vervallen en dient de ouder de kosten van de zwemlessen over te nemen.  

PRO Sliedrecht begrijpt dat er harde afspraken zijn gemaakt over een maximale afwezigheidspercentage, maar vraagt zich hardop af of bij het opstellen van de voorwaarden rekening is gehouden met een wereldwijde pandemie en de gevolgen daarvan. Daarom gaan wij de volgende 4 vragen stellen aan het college: 
  

Vraag 1: Is het college op de hoogte dat inwoners tegen dit probleem aanlopen?

Vraag 2: Is het college net als PRO Sliedrecht van mening dat het stoppen vanwege een verzuimpercentage als gevolg van landelijke corona maatregelen onwenselijk is, omdat elk kind over een zwemdiploma zou moeten beschikken?  

Vraag 3: Is het college bereid om hierover in gesprek te gaan met Optisport en eventueel gebruik te maken van de hardheidsclausule die is opgenomen in de verordening?

Vraag 4: Is het college net als PRO Sliedrecht van mening dat ondanks de keuze van een ouder om zich niet te laten vaccineren/testen het kind niet de dupe mag worden?

Wij kijken uit naar de reactie van het college en afhankelijk van de beantwoording gaat PRO Sliedrecht hier verder mee aan de slag. 
De beantwoording van het college zal worden toegevoegd aan dit artikel. 

Mark Verheul 
Fractievoorzitter PRO Sliedrecht 
 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Mondelinge vragen: Zwemles regeling in Corona tijd