Gemeentemagazine 2019 (Column)

10-12-2018

Vorige week landde de gemeentegids 2019 bij mij (en u?) op de mat: “Welkom in Sliedrecht”.
Ik had altijd het idee dat de gemeentegids er was om het de Sliedrechters makkelijk te maken snel iets op te zoeken. Was je je kat kwijt, dan kon je gemakkelijk vinden wie je moest bellen of waar je moest zijn. Bij ons lag de gids daarom voor het grijpen (we hebben twee katten).
Maar blijkbaar is zo’n gids ouderwets en niet meer van deze tijd. Daarom heet het geen “gids” meer, maar magazine (want zo noemt de burgemeester de gids liever).

Peter Donk (Sliedrecht24) besteedde er in een column aandacht aan. Bij de familie Donk lag-ie al tussen het oud-papier.
Ook bij ons was de gids (sorry, het magazine) ook bijna dat lot beschoren. Maar de column van Donk was precies op tijd en dus heb ik hem gered van de blauwe container. Ik herinnerde me een eerder “magazine” (niet de gemeentegids) maar die ging over dorpelingen, die zich voor Sliedrecht inzetten.

De nieuwe gemeentegids (hè, weer fout) ziet er best aardig uit. Dus niet gelijk weggooien.
Eigenlijk heb ik maar 2 kanttekeningen:
1. De titel “Welkom in Sliedrecht”. De gids (ai!) is vooral toch voor het “volk”, dat hier al woont? Die mensen weten toch al dat ze hier welkom zijn?
2. Als je wilt weten wie de “volk”svertegenwoordigers (de leden van raad) zijn… Ja, dat zoek je maar op internet op. De wethouders en (alle medewerkers van) de griffie zijn vèèèèèl belangrijker.

Waar ik terecht moet als we een van onze katten kwijt zijn, staat er gelukkig nog wel in.

Gerrit Venis,
Gemeenteraadslid PRO Sliedrecht


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Gemeentemagazine 2019 (Column)