Waardering en respect

24-06-2019

In ons dorp zijn maar liefst zo’n 1700 jonge mensen (tot 25 jaar) mantelzorger. Ze zorgen voor een vader of moeder, broer, zus of vriend, die een chronische ziekte, beperking heeft of verslaafd is. Dat is ongeveer 10% van onze jeugd (tenminste als je tot 25 nog jeugdig wilt worden genoemd). Zij  verzorgen iemand in hun eigen tijd, hebben daardoor vaak minder sociale contacten en gaan veelal ook nog gewoon naar school. Een hele zware en ook zeker een moeilijke taak, zoals intussen al in allerlei onderzoeken is komen vast te staan.

Op 6 juni jl. was er een bijeenkomst voor de jonge mantelzorgers in Elektra, waar ze iets konden drinken en even lekker chillen. Ik ben heel benieuwd hoeveel hier van gebruik hebben gemaakt, en of zich nog nieuwe jongeren hebben aangemeld.

Zij, maar ook de oudere mantelzorgers (boven de 25) zorgen, naast hun werk, gezin en sociale leven, voor iemand anders. Op 11 maart j.l. was ik aanwezig bij een mantelzorgbijeenkomst in het raadhuis en heb nu zelf gehoord hoe zwaar, moeilijk maar ook dankbaar deze taak is.

Allemaal verdienen ze onze steun en waardering; omzien naar elkaar, elkaar steunen en elkaar versterken. Mooier hadden we onze inzet voor met name deze mantelzorgers niet kunnen verwoorden in ons verkiezingsprogramma.

Onze wethouder, Hanny Visser, heeft hier nu handen en voeten aan gegeven in  het Ondersteuningsprogramma mantelzorg 2019-2021. Een mooi “geel” stuk.

PRO Sliedrecht draagt hen en daarbij elke mantelzorger een warm hart toe.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Waardering en respect