Veel onduidelijkheid over Groen van Prinsterer

30-10-2020

Alle oppositiepartijen dienden afgelopen dinsdag 27 oktober een motie in over de gang van zaken rondom de Groen van Prinstererschool, maar waarom?
Hieronder het verhaal uitgelegd:

  • In januari 2018 werd door de collegepartijen afgesproken om het gebouw te slopen en er een park van te maken.
  • Iedereen die bij de gemeente informeerde naar de toekomst van het oude schoolgebouw kreeg ook die boodschap.
  • Opeens kregen de raadsleden in september een brief van het college van Burgemeester en Wethouders, dat de school verkocht gaat worden aan de huidige huurder (die antikraak huurt) en dat het schoolplein dan groen wordt in plaats van tegels.

Nu is bij partijen bekend dat er ook andere geïnteresseerden zijn voor het gebouw. Helaas is met die partijen nooit overleg geweest om te kijken hoe zij een plan kunnen maken dat binnen de afspraken zou passen.

Voor ons reden genoeg om deze motie mee in te dienen en te steunen, want alle geïnteresseerde plannenmakers moeten gelijke kansen krijgen, om er zo ook voor te zorgen dat bij de verkoop de beste prijs aan Sliedrecht betaald wordt. Vinden wij dan dat de activiteiten die daar op dit moment plaatsvinden door Yulius zomaar moeten stoppen? Absoluut niet; wij hechten grote waarde aan deze voorziening in het centrum van Sliedrecht.

Op voorstel van de burgemeester is de motie deels omarmd, met als gevolg dat er een gesprek zal gaan plaatsvinden tussen de wethouder en de raad, zodat er meer openheid van zaken komt.


Reacties

04-11-2020 11:30 - Gerrit Venis:

Er komt dus een gesprek met de wethouder. Maar op de vraag of de uitkomst daarvan ook zou kunnen zijn dat niet aan LEEF! wordt verkocht, kwam geen antwoord. Dus heb geen enkele illusie.

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Veel onduidelijkheid over Groen van Prinsterer