PRO Sliedrecht bezoekt Sliedrechtse kermis

20-05-2019

Kermis in Sliedrecht jaarlijks terug op Winklerplein; wij brachten een bezoek met een verrassing…

 

PRO Sliedrecht heeft zich altijd sterk gemaakt voor een jaarlijkse kermis op de plek waar hij volgens ons en vele inwoners ook thuishoort: op het Burgemeester Winklerplein, middenin het centrum van Sliedrecht. De verplaatsing destijds (2008) van de kermis naar het parkeerterrein van de Lockhorst bleek geen succes. Zowel de exploitanten als de bezoekers waren hier niet over te spreken. De kermis lag op een plek die totaal uit de `loop` was, waardoor de bezoekersaantallen ondanks aansprekende attracties achterbleven.

Mede door de inzet van PRO Sliedrecht werd in 2015 de kermis weer teruggebracht naar het centrum, op het Burgemeester Winklerplein.

In eerste instantie werd besloten dat de kermis om het jaar in Sliedrecht zou staan. PRO Sliedrecht was niet gelukkig met deze situatie en maakte zich sterk voor een jaarlijkse kermis.

Uiteindelijk staat de kermis weer jaarlijks op het Burgemeester Winklerplein!

Een aantal (steun)fractieleden bracht afgelopen zaterdag 18-05-2019 een bezoek aan de kermis om dit met de bezoekers en exploitanten van de kermis te vieren. PRO Sliedrecht deelde gratis muntjes en penningen uit voor de diverse attracties aan de jonge bezoekers en hun ouders. Mede door het mooie weer was het gezellig druk op de kermis.

Vermeldenswaardig is het feit dat Erik Heijkoop, de “Sliedrechtse posisoof”, spontaan door kermispersoneel en bezoekers vanuit zijn rolstoel in de Polyp werd gedragen zodat ook hij, ondanks de ziekte MS, van deze attractie kon genieten.

Onze actie werd door zowel de bezoekers als door de exploitanten zeer gewaardeerd. Velen maakten gebruik van de ludieke actie van PRO Sliedrecht, wat de fractieleden weer de kans gaf om een praatje te maken met de bezoekers over de kermis en andere zaken.

Veel gehoord was de opmerking dat de kermis erg leuk van opzet is en dat men blij is dat mede dankzij PRO Sliedrecht de kermis weer jaarlijks te bezoeken is. Punt van aandacht bij de bezoekers blijft het feit dat niet het gehele plein benut kan worden voor de kermis, omdat een aantal parkeerstroken vrij dient te blijven voor de winkeliers.

Volgens exploitant Edwin Vader is Sliedrecht `gek` op de kermis en is hij zeer tevreden over de bezoekersaantallen, al zou ook hij liever zien dat het hele plein benut kan worden.

Maar wat niet is…?

 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
PRO Sliedrecht bezoekt Sliedrechtse kermis