Emmertje ellende

25-05-2019

Emmertje ellende

Zaterdag 25 mei werd er opnieuw met PFOA vervuilde grond retour afzender gebracht. Vervuiler Chemours heeft onze directe woon- en leefomgeving jarenlang vervuild met hun uitstoot van PFOA (en tegenwoordig GenX) 
De Aktie ‘Retour Afzender’ gaat elke week een emmertje meer terugsturen naar de veroorzaker van al deze ellende. 
Deze zaterdag waren dat dus 2 emmers, volgende week worden dat er 3.

Onze fractievoorzitter Peter was opnieuw aanwezig, dit keer met een heuse gele PRO emmer gevuld met vuile grond. Samen met Slydregt.nu en PvdA (waar blijft de rest vd politieke partijen?) werden deze emmers de spoorbrug over vervoerd en leeggegooid voor de poort van Chemours. De groep bezorgde en boze actievoerders is nog klein, maar het gaat ons ook niet om aantallen. De gezondheid van onze inwoners staat ter discussie, en dat drijft ons als lokale partij om juist ook op deze manier ons ongenoegen en boosheid te uiten. Fractievoorzitter Peter vond het goed om te zien dat er nu ook een 4tal jongeren aanwezig waren en heeft zijn dank en respect naar hen uitgesproken. “Mooi om te zien dat deze jongeren besef hebben dat opkomen voor je gezondheid soms hard nodig is, omdat overheden en grote bedrijven niet pal staan voor onze gezondheid”

Volgende week kan jij er ook bij zijn. Om 10.00 uur vertrekken we met de fiets (en ja, zelfs een bezorgde oma met scootmobiel was er wederom bij)
Verzamelpunt bij bushalte station Baanhoek. Wie zie ik daar?Peter de Borst 
Fractievoorzitter PRO Sliedrecht


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Emmertje ellende