Corona en Sliedrecht

13-05-2020

PRO Sliedrecht heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het gaat over de extra kosten door de Corona crisis.

De gemeente moet allerlei extra werkzaamheden uitvoeren om belangrijke taken door te laten gaan. Dienstverlening aan burgers, onderhouden en open houden van openbare ruimte en gemeentegebouwen. Het verstrekken van extra uitkering door Corona enz. Maar ook zullen inkomsten wegvallen of later worden ontvangen.

De gemeente moet dus eerder meer geld uitgeven of inkomsten komen pas later. Allemaal prima en noodzakelijk. Alleen of de gemeenten extra geld mag uitgeven beslissen wij als inwoners. Dat doen we niet direct zelf, maar daarvoor hebben we een gemeenteraad. Die is door de inwoners gekozen, voorzover we zijjn gaan stemmen! Het is dus belangrijk dat de gemeenteraad goed wordt voorgelicht door het college van Burgemeester en Wethouders. Want die laten de werkzaamheden weer uitvoeren door de ambtenaren.

Het is daarom belangrijk om de Leden van de gemeenteraad goed te inforrmeren. Zodat zij goede besluiten kunnen nemen.

Tot nu toe is dat niet gebeurt en wat betekent dit. Zijn er geen extra kosten of wordt het geld dat eigenlijk ergens anders voor was bedoeld gebruikt.

Ook heeft het college nog geen extra geld gevraagd. Dat moet wel, want zonder toestemming van de gemeenteraad mag het niet uitgegeven worden.

De concrete vragen zijn

1. Heeft het college al inzichtelijk wat de risico’s en/of de financiële gevolgen zijn voor de gemeente financiën?

2. Zo nee, waarom niet en zo ja kunnen deze dan nu gedeeld worden met de gemeenteraad?

3. Het is wel zeker dat deze Corona crisis de gemeente geld gaat kosten. Heeft het college al een voorstel voor de gemeenteraad ter dekking van de extra lasten en zo ja welke?

We vragen dus of de burgemeester en wethouders dit al hebben uitgerekend en we vragen waar we het geld vandaan kunnen halen.

Antwoorden binnen 2 weken

Vragensteller : Mark Verheul


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Corona en Sliedrecht