Dure Gezondheidszorg

22-04-2019

Er wordt heel wat afgeklaagd over de dure gezondheidszorg.

Dus denkt PRO Sliedrecht graag mee.

Op maandag 22 juli 2019 verhuist het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASz) locatie Sliedrecht naar Stationspark 401, dicht bij het station.

Om er voor te zorgen dat de bezoekers niet te ver hoeven lopen, huurt het ASz grond van de gemeente Sliedrecht om er voor de komende 15 jaar (zegt het contract) dichtbij parkeerplaatsen aan te leggen. Dat zullen er – de aantallen verschillen nogal in de communicatie – maximaal 44 zijn.

Dat kost het ASz per jaar € 21.000; dus over 15 jaar € 315.000. En daarbij zijn dan nog niet de aanlegkosten en die van het (na 15 jaar) weer opbreken begrepen.

De gemeente Sliedrecht schiet er financieel gezien niets mee op, want in de tussentijd is het verlies op de waarde van de grond net zo groot als wat aan huur ontvangen wordt. En dat terwijl er blijkbaar zoveel belangstelling voor bedrijfsgrond is, dat zelfs de voetbal er voor zou moeten verhuizen!

En er komt een slagboom, dus voor andere doeleinden is het terrein niet te gebruiken.

 

In Dordrecht rijdt al heel lang een soort golfwagentje tussen de parkeerplaats en de ingang. Die dienst leidde er mede toe dat in 2010 (dus zo lang is het al) het ASz hoog scoorde op een klantentevredenheidsonderzoek. Met dank dus aan een elektrisch karretje dat rijdt tussen 8 en 5 (daarna aan de oplader) en waar vrijwilligers het stuur in handen hebben.

 

Een en een is meer dan twee.

Direct aan de oostkant van het zwembad liggen circa 175 parkeerplaatsen, die overdag (als het

ziekenhuis operationeel  is) zelden of nooit in gebruik zijn (behalve nu dan even voor het circus). Hetzelfde geldt voor het parkeerterrein bij de voetbal (ca. 170 plaatsen en dan is al rekening gehouden met parkeergebruik van Drechtwerk en de tennisvereniging).

Als het ASz (om niet; dus gratis, want nu verdient Sliedrecht er ook niets aan) parkeerplaatsen wil hebben dan kan dat gemakkelijk bij het zwembad.

Natuurlijk moet een paar dingen worden geregeld: er moet een golfkarretje gaan rijden (aanschaf nieuw ca. € 15.000); het zou fijn zijn als er een soort bushokje komt (maar de mensen kunnen natuurlijk lekker warm in de eigen auto blijven zitten) en als de pendeldienst op afroep wordt gemaakt, is voor de patiënten die geen mobiele telefoon hebben, een mobiel oproepsysteem nodig.

Laat dat nou bij elkaar eens € 65.000 kosten.

Dan besparen we toch maar mooi een kwart miljoen op de gezondheidszorg.

Maar dit zal wel weer te simpel gedacht zijn.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Dure Gezondheidszorg