Waterveilig Bouwen

10-04-2024

Vele vragen over bouwen in het Groene Hart inmiddels steeds meer aangemoedigd door een meerderheid van onze gemeenteraad. Op 9 april kwam daar, tenminste voor ons, een onderwerp bij het fenomeen "Waterveilig Bouwen" ...

Op  https://storymaps.arcgis.com/stories/e14fe0614cc1440496b90ae03e7a2ce0 kunt u alles ziej en lezen. Aanvullende vragen hebben wij vandaag gesteld aan het college.

Geachte college,

Op dinsdag 9 april lazen wij een artikel over Water Veilig Bouwen in het AD.

https://www.ad.nl/politiek/woningen-op-palen-en-hoge-stopcontacten-op-deze-plekken-kunnen-toch-nog-huizen-gebouwd-worden~afe33c9c/

Na bestudering van de kaart en het lezen van de stukken hebben wij de volgende vragen. Gemakshalve gaan wij er vanuit dat u al lang bekend bent met de Waterveilig Bouwen plannen van het kabinet.

Onze vragen:

  1. Hebben wij de kaart goed genoeg te lezen om te kunnen concluderen dat op het bij ons bekende plangebied van Sliedrecht Noord de volgende typeringen van toepassing zijn. "Ja mits en Nee Tenzij."?
  2. Indien dit zo is kunt u dan aangeven wat de gevolgen zijn voor de plannen in Sliedrecht Noord?
  3. Indien dit zo is heeft dit dan gevolgen voor het tijdspad van een akkoord van de bouwers van Sliedrecht Noord? In uw laatste antwoord gaf u de datum 1 juli 2024 door.
  4. Zijn er meer gevolgen voor de ontwikkeling binnen onze gemeente of zijn deze te verwachten?
  5. Is de aanleg van een Warmtenet onder de rivier een ontwikkeling zoals hier beschreven door het kabinet.?

 

Namens de fractie van PRO Sliedrecht

Timo Pauw


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Waterveilig Bouwen