Van PRO Sliedrecht hoeft de voetbalvereniging niet te verhuizen

02-01-2017

PRO Sliedrecht is geen voorstander van een Recreatief Knooppunt zoals een meerderheid van het college dat wil gaan aanleggen. Dat is op zich geen nieuws, want dat vinden wij al jaren.
Ook in ons verkiezingsprogramma 2014-2018 geven wij dat nog eens duidelijk weer:

Omdat het voor PRO Sliedrecht onbespreekbaar is dat aan de overzijde van het spoor wordt gebouwd en Sliedrecht begrensd wordt door De Merwede, de A15 en de spoorlijn, blijft PRO Sliedrecht zoeken naar verdichtingsmogelijkheden in de bebouwde omgeving. Dit betekent dan ook dat wij geen voorstander zijn van een recreatief knooppunt in het groene hart. De huidige gebruikers van de sportvelden (de voetbalvereniging en de tennisvereniging) geven wij hiermee duidelijkheid, waardoor ook zij verder kunnen met al gemaakte plannen op de huidige locaties.

Soms wordt ons in de mond gelegd dat PRO Sliedrecht dus ook tegen de sportverenigingen zijn of tegen recreëren in het algemeen. Klinkklare onzin!!
PRO Sliedrecht pleit er juist voor de sportverenigingen (en met name de voetbal) snel duidelijkheid te verschaffen zodat de club op de huidige locatie een mooi nieuw, modern voetbalpark kan realiseren.
Het pappen en nathouden (aan het lijntje houden door middel van onderzoek na onderzoek) en weer ruim  €290.000 in 2016 beschikbaar te stellen voor een nieuw onderzoek, het oplaten van proefballonnetjes dat ondernemers/bedrijven interesse zouden hebben voor de lege bedrijfslocaties (zonder ooit iets op papier aan de raad te laten zien) heeft ons inziens lang genoeg geduurd.
Wij gunnen (en ook lang geleden al), op de huidige locatie, de voetbalvereniging een nieuw, modern sportcomplex, in plaats van met lekkage, gebreken en slechte staat van onderhoud opgescheept te zitten.

Helaas stranden onze pogingen tot deze duidelijkheid (meerdere malen, omdat de meerderheid liever aanstuurt op een recreatief knooppunt, inclusief de verhuizing van de voetbalvereniging, ondanks alles)
Het voorstel is nog steeds niet voorgelegd (en dus geen besluit genomen), maar staat nu uiterlijk voor de zomer op de agenda.

PRO Sliedrecht zal tegen stemmen, omdat:
* wij niet geloven dat er een Recreatief Knooppunt zal komen, zonder grote impact op het Groene Hart (flora en fauna);
* wij niet geloven dat er opeens voldoende geïnteresseerde bedrijven/ontwikkelaars zullen zijn voor de lege gebieden, o.a. waar de vereniging nu is gevestigd (er zijn genoeg lege gebieden en gebouwen);
* wij niet geloven in het rondkrijgen van de financiering, zonder te gokken met gemeenschapsgeld;
* het lang genoeg heeft geduurd voor de sportverenigingen en die gewoon nu duidelijkheid moeten hebben, zodat zij in zomer 2017 met nieuwbouw kunnen starten op huidige locatie in plaats van nog jaren wachten.

Mocht de meerderheid van de raad besluiten dat een Recreatief Knooppunt er toch gaat komen dan zal PRO Sliedrecht:

* de V.V. zeker ondersteunen om de overbruggende tijd tot de daadwerkelijke verhuizing vol te houden;
* voor een groen recreatiegebied strijden (Staatsbosbeheer is op zoek naar ruimte voor meer bos);
* kiezen voor een duurzaam recreatiegebied;
* strijden voor elke beperking van bebouwing in het Groene hart en
* zich inzetten voor puur voor Sliedrechtse inwoners gerichte recreatie met zoals wandelpaden, fietspaden, fitnessmogelijkheden en een visvijver.

Tot dat besluit volgt PRO Sliedrecht alles scherp, beoordelen we cijfers onder een vergrootglas, zullen “mooie” loze woorden niet meer toestaan, onderbouwingen eisen, toezeggingen zwart op wit willen zien, kortom... oppositie voeren!!!


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht