STAATSLIEDENBUURT: betaalbaarheid van de woningen.

04-02-2016

In onze tweede nieuwsbrief (LET OP: in onze laatste nieuwsbrief wordt hier verwezen naar de eerste nieuwsbrief, dit is een foutje) schreven we over de Staatsliedenbuurt (o.a.) het volgende:
“Bovenstaande zaken wilden we graag ook aan de orde stellen op de beeldvormende bijeenkomst van de gemeenteraad, die op 29 september werd gehouden. Op die bijeenkomst toonde het stedenbouwkundigbureau Wissing de eerste ontwerpen voor het gebied.
Helaas was er van Tablis niemand aanwezig, zodat we onze vragen ook niet hebben kunnen stellen. Wel hebben we aangedrongen (met daarbij steun van andere partijen) binnen afzienbare tijd ook nog eens met Tablis te praten over hoe het nu allemaal loopt”.

Dat gaat nu gebeuren op dinsdag 16 februari a.s.
Er is dan een beeldvormende bijeenkomst over de Staatsliedenbuurt.
Gerald Kas (van Tablis Wonen) geeft achtergrondinformatie over de betaalbaarheid van de woningen en over het proces en de planning voor het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan.
Om over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan eventuele vragen te beanwoorden is Piet Kalsbeek (bureau Wissing) eveneens aanwezig.

PRO Sliedrecht heeft er bij de agendacommissie op aangedrongen daarbij ook het Bewoners Comité Staatsliedenbuurt (BCS) uit te nodigen en de bewoners in de gelegenheid te stellen ook hun opvattingen over de plannen kenbaar te maken.
De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur (tot 20.15 uur).


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht