Toekomst van beschikbare huurwoningen

05-09-2016

PRO Sliedrecht heeft een verzoek gestuurd aan de agendacommissie om een aantal vragen te mogen stellen tijdens de Oordeelsvormende vergadering van 27 september over de PALT-afspraken.
Dit zijn lokale prestatieafspraken voor lange termijn waarin huurders, corporaties en gemeenten o.a. met elkaar vastleggen hoe de kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid van beschikbare woningen kunnen worden verbeterd.

De PALT-afspraken voor de regio zijn inmiddels vastgelegd en door het Sliedrechts college ondertekend, maar hier is niet over gesproken met de gemeenteraad van ons dorp, terwijl in deze regionale afspraken ook een heel belangrijk hoofdstuk staat dat invloed heeft op de situatie in Sliedrecht.

Hierin is vastgelegd wat o.a. de behoefte aan sociale huurwoningen zal zijn tot 2025 en volgens PALT kan onze lokale beschikbaarheid in die periode met 200 afnemen, door bijvoorbeeld sloop, verkoop of liberalisering van huurwoningen. Hier staan verder ook doelstellingen in over duurzaamheid en milieu en is er aandacht voor een schone en veilige leefomgeving voor de huurders van Tablis.

PRO Sliedrecht wil graag weten wat de mening is van de andere partijen en of deze afspraken en ideeën aansluiten bij wat de gemeenteraad in gedachten heeft.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht