Eén jaar later

17-04-2017

Door Mark Verheul

 

Is dat even schrikken! Van de week attendeerde Facebook mij op een herinnering van 29 maart 2016 door het tonen van een foto waar ik samen met mijn ouders, zusje en oma op sta. Deze foto is genomen na mijn benoeming tot burgerraadslid. Dit betekent dat ik mijzelf alweer één jaar lang burgerraadslid mag noemen. Een jaar dat voorbij gevlogen is, een jaar met ups en downs, een jaar met mooie en helaas ook minder mooie momenten. Op 29 maart, precies één jaar later zit ik heerlijk op de bank met een welverdiende borrel in mijn hand en blik terug op het afgelopen jaar. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een gemeenteraadslid en burgerraadslid? Dat is één dat de meest gestelde vragen van het afgelopen jaar. Het grote verschil zit hem in het feit dat je geen stemrecht heb tijdens besluitvormende vergaderingen en dat je geen voorzitter mag zijn tijdens een besluitvormende vergadering. Dat komt omdat je niet gekozen bent door de inwoners maar bent voorgedragen door je partij. Voor de rest zit er weinig verschil tussen de twee posities.

Naarmate mijn glas leger wordt kom ik ook tot een conclusie. Het politiek actief zijn kost op weekbasis redelijk wat tijd, maar de tijd die je eraan kwijt ben ligt vooral aan je eigen enthousiasme, doel en inzet. Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je er per week in wilt steken. Ik kijk dan ook met voldoening terug op het afgelopen jaar. Naast dat het onwijs interessant is, Is het vooral leerzaam. Het politiek actief zijn geeft je energie, is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en voor je sociale netwerk.

Vrijdag 13 april 2012 kwam ik voor het eerst in aanraking met de politiek. In 2014 werd ik actief binnen PRO Sliedrecht en op dinsdag 29 maart 2016 werd in benoemd tot burgerraadslid. Wat zal de volgende stap zijn? Gemeenteraadslid…?

Uw burgerraadslid, Mark Verheul


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Eén jaar later