Bloedtest PFOA

08-09-2016

PRO Sliedrecht heeft de afgelopen vakantieweken gebruikt om nog eens goed na te denken over het hele PFOA verhaal. We vinden het een goede zaak dat nu eindelijk het bloedonderzoek vanuit het RIVM en GGD Zuid-Holland plaats vindt bij de 600 geselecteerde mensen.

Wij vinden het wel jammer dat de gemeente Sliedrecht tot nu toe niet van plan is om ook andere omwonenden binnen het door het RIVM aangegeven contourgebied (blauwe cirkels) in de gelegenheid te stellen hun bloed te laten onderzoeken en daarvoor de kosten in rekening bij Chemours te brengen. En dat volgens het gangbare principe: de vervuiler betaalt.

Dit idee – volkomen in lijn met de in Dordtse gemeenteraad unaniem aangenomen motie "Duidelijkheid" – is voor PRO Sliedrecht aanleiding om ook in ons dorp een motie voor te bereiden met een dergelijke strekking.

Iedereen uit het contourgebied moet naar onze mening in staat gesteld worden om als men dat wenst een bloedtest te laten afnemen.
Onwetendheid is soms erger dan weten dat het PFOA gehalte wel of niet binnen bepaalde normen liggen.

PRO Sliedrecht is benieuwd of andere Sliedrechtse fracties met ons het gesprek willen aangaan over een dergelijke motie.

Peter de Borst


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht